Wpis treningowy za piątek poniżej. W weekend byłem w Bielsko-Białej na szkoleniu. Wykonywałem ćwiczenia na nogi/plecy z lekkim obciążeniem i nie było problemów, także powoli będę wracał do treningu przysiadów itd. Pewnie zastosuje małe ciężary, dużo powtórzeń, krótkie przerwy. To tak na początek. Trening piątkowy jeszcze podobnie jak [...]
Akurat wyciskani sztangi stojac robie w takiej wersjii ze zachowane sa naturalne krzywizny kregoslupa, nie odginam sie do tylu. Trzymam stabilnie kregoslup wiec jest ok/. Wczoraj bic+tric super serie. jeszcze większa pompa jak ostatnio, na pewno spowodowana wieksza liczba weglowodanow spozytych w dniu wczorajszym oraz dzieki "21" na bices. Dawno [...]
To czemu mój kolega, który waży 82kg, na płaskim nie mam z nim szans, pod górę go biorę jak chce? To czemu 100% peletonu zawodowych kolarzy cieniuje się przed górskimi wyścigami? Są w błędzie? Nie znają? Waga nie ma znaczenia? Czemu najlepsi górale ważą po 55-60kg, góra 65kg, a nie np. 100kg skoro to bez znaczenia? Dobra pomińmy wagę, Wytłumacz [...]
To czemu mój kolega, który waży 82kg, na płaskim nie mam z nim szans, pod górę go biorę jak chce? To czemu 100% peletonu zawodowych kolarzy cieniuje się przed górskimi wyścigami? Są w błędzie? Nie znają? Waga nie ma znaczenia? Czemu najlepsi górale ważą po 55-60kg, góra 65kg, a nie np. 100kg skoro to bez znaczenia? Dobra pomińmy wagę, Wytłumacz [...]
ja dzis kupilam maslo migdalowe, cos ala maslo orzechowe ale z migdalow - dawno nie jadlam czegos tak pysznego :) heh, sa tu osoby ze szkocji ktore w 'real food' jedzenie kupuja %-) i powiem ci ze to maslo wg mnie bylo nie-do-zjedzenia@@-) ale z kolei tego to nie moge miec w domu, oj nie @-) bo zjadam8-): [...]
Czas na pierwszą wypiskę. Mimo, że robi się cieplej to pogoda jest mega zdradliwa. Sporo osób aktualnie choruje i chyba coś też mnie bierze. Dzisiaj wstałem z bólem gardła i katarem. W związku z tym, że dzisiaj wypadł trening nóg - nie dałem rady odpuścić :) 07.03.2018 TRENING LEGS1 1. Wyprosty jednonóż 47,5kg x 20, 55kg x 12 2. Suwnica skośna [...]
Bo tak moge wrzucic wiecej masla migdałowego i jednonienasycone ladnie podbic. Mogłbym wrzucić masło ale właśnie 20-25g to jest takie minimum na ta ilosc pieczywa jaka jem i czy nie lepiej dac masło migdałowe własnej roboty + te 20-25g benecolu (ktory swoja droga tez ma fajnie rozlozone proporcje tluszczowe) niz dac masło, czyli nasycone i jeszcze [...]
Bo tak moge wrzucic wiecej masla migdałowego i jednonienasycone ladnie podbic. Mogłbym wrzucić masło ale właśnie 20-25g to jest takie minimum na ta ilosc pieczywa jaka jem i czy nie lepiej dac masło migdałowe własnej roboty + te 20-25g benecolu (ktory swoja droga tez ma fajnie rozlozone proporcje tluszczowe) niz dac masło, czyli nasycone i jeszcze [...]
Wczoraj klatka + triceps. Po 3 dniach wolnego myślałem, że będzie trochę więcej motywacji i energii życiowej :) ale rewelacji nie było. Może dlatego, że Black Devil sie skończył i jakiś zamulony się obudziłem wczoraj. Na szczęście siła na treningu jako taka była :) TRENING KLATKA 1. Wyciskanie sztangi na ławce poziomej: 10x60kg, 10x60kg, 10x80kg, [...]
Ostatnio mniej przepisow ciekawych bo nic nie wymyslam :) jem ciagle to samo. Duzo pracy i nie ma czasu wymyslac. Kazdy weekend od chyba 8 tyg mialem zajety. Ten weekend pod znakiem kawalerskiego mojego przyjaciela, takze 2 dni wyjete z zyciorysu :D ale kiedy korzystac z zycia jak nie teraz :) przyjdzie pora startow to "celibat" bedzie pelny :) [...]
Dobry pomysl :) Nogi jakos powoli chyba niedlugo dorzuce :) Wczoraj BIC+TRIC w super seriach http://photos-d.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10601878_289044204629771_1836118026_n.jpg TRENING 1. Uginanie ramion w bramie + prostowanie na wyciągu 4 serie po 15-12 powt. 2. Uginanie na modlitewniku + wyciskanie francuskie sztangi lezac 4 serie po [...]
Pech chciał, że akurat wczoraj skończyło mi się masło orzechowe, a zapasów brak... i na niedomiar tego nigdzie nie mogłam dostać bez soli i cukru. Na sklepowej półce znalazłam tylko masło migdałowe z Primavki (po migdałach język mi drętwieje:). No cóż kupiłam. 12 zł. za 185 g. 88-O I powiem, że jak spróbowałam to myślałam, że umarłam i poszłam do [...]
1. Ludzkie ciało ma ponad 600 mięsni, które zawierają ponad 6 mld włókien mięśniowych. Każde włókno jest tak silne, że może podtrzymać ciężar przewyższający je wagą 1000 razy. 2. Ilość komórek tłuszczowych w twoim ciele określona zostaje przy urodzeniu. Wzrost ilości tłuszczu nie zwiększa więc ilości komórek tłuszczowych, ale ich rozmiary. 3. [...]
Tylko mowa tu o Masle orzechowym a nie Nutelli heheheh. kupujac maslo orzechowe zawsze sprawdzajcie sklad,musi byc min 98 % orzechow. Ja kupuje Kilken i jest tam 98,2%, a 100% to mozna dostac w sklepach ze zdrowa zywnoscia, przed zawodami kupuje tam maslo Migdalowe 100% . mega sprawa.!!! kurczak z tym maslem i wolowina pychota.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
u mnie dziś: potreningu (if hehe) 350ml mleka 3,2 +50g białka potem 400g mięsa z szynki + paczka warzyw na patelnię + 15ml oleju potem sałatka z serem feta + tran na kolację zostaje twaróg + masło migdałowe Jutro pewnie tak samo
Wszystko w zależności czy to DT czy DNT ale mniej więcej wygląda to tak 4 jajka 1 duża marchewka - tutaj nie powiem Ci ile to jest gramów bo po prostu biorę jedną dużą marchewkę i tyle :) na oko pewnie ze 100-150 gramów marchwi mogło by wyjść. 200 gramów białka jaj w płynie (jeśli dorzucam WPC daje 150 gramów) Słodzidło Proszek do pieczenia [...]
No to boom! Kolejny dzień prawie, że już za nami! Cóż od samego rana nie dane mi było pospać w Łodzi od 4:30 do ~7 był taki armagedon, że skutki nawałnicy pewnie przez najbliższe tygodnie będą naprawiane. Masakra! Dobrze, że mieszkam w centrum gdzie do drzew i lasów daleko bo jak słyszy się w radiu, że blisko 100 tys mieszkańców jest bez prądu to [...]
Hmm zacznij od The Suits - myślę iż się nie zawiedziesz :-D Co do przepisu to chyba był kilka stron wcześniej ale żebyś nie szukał łap tutaj. Kalafiora gotujesz w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu, gotujesz go do miękkości. Potem odlewasz z niego całą wodę która zostaje w garnku odstawiasz aż ostygnie i traktujesz go blenderem na gładką masę. Po [...]